home biografie zingen feesten regisseren acteren schrijven presenteren nieuws contact en links
home biografie zingen feesten regisseren acteren schrijven presenteren nieuws contact en links

biografie

Op 5 december 1961 wilde Jan Roberti midden in de nacht bij de buren de dokter bellen, omdat zijn vrouw Henny Roberti-Frey op het punt stond Marion ter wereld te brengen. Die buren werden helaas niet wakker en de bijna-vader moest op de fiets door de striemende sneeuw om de dokter te halen. Dokter in de auto naar de Troelstralaan in Assen, Jan op de fiets weer terug. Zo kwam hij net te laat voor de geboorte van Marion. “Ze was toen al een vlotte tante!”

In haar vroegste voorstellingherinnering doen Marion en haar zusje Carla, 8 en 7 jaar oud, liedjes, toneelstukjes en dansjes voor de kinderen uit de buurt. Die vonden dat prachtig en Marion genoot. Nu, vele jaren, toneelstukken en -projecten bij diverse gezelschappen, cursussen, masterclasses en een zangopleiding verder, zijn zingen en theater niet alleen haar hobby en passie, maar ook haar vak. Marion is zangeres, actrice, regisseur, schrijver en dramadocent.


Met haar man Wim Maters heeft Marion het theaterbedrijf Maters & Roberti in Buinen. Zij maken samen al sinds 2001 theater op maat in de meest brede zin van het woord, op elke gewenste locatie.

Of het nou een bedrijfsfeest, familiereünie, feestelijke opening, jubileum of andere gedenkwaardige gelegenheid is, zij zorgen voor iets speciaals voor iedereen. Voor vrijwel elke voorstelling schrijft Marion dan nieuwe conferences en liedjes, toegespitst op het onderwerp en het betreffende publiek.

Ook organiseren ze evenementen, spelen eigen (muzikale) kindervoorstellingen, doen grote en kleine regieklussen en doen theaterprojecten op middelbare scholen en basisscholen.

Ze maakten samen met RTV Drenthe de kinderprogramma’s De avonturen van Oek en de serie Op zoek naar Oek. In het seizoen 2010/2011 trok hun eigen musical Oek in alle noordelijke theaters volle zalen. Ook in 2010 schreven en maakten ze IFFO, een grote musical voor en met bijna 100 leden van een fanfareorkest. In 2011 en 2012 schreven ze “TWIT” en “Nano’27”, twee musicals voor jongeren, en begeleidden hen in de uitvoering hiervan. In 2014 schreven ze “Het zit ‘m in het zand!”, een mini-musical, die ruim 200 keer succesvol werd gespeeld in SdculpturePark Zuidlaren. Bij dit soort projecten zorgt Wim voor de productie, de techniek en algehele coördinatie en is Marion regisseur, docent, zangeres en/of speler.


Als zangeres heeft Marion in de loop der jaren een zeer breed repertoire opgebouwd. Begonnen met zingen in de vele theater-op-maatproducties van Maters & Roberti, kreeg ze een jarenlange zangopleiding van zangpedagoge Jennifer Niemeijer. Ook kreeg ze stevig zangles van Bert Kamping. Nu zingt Marion golden oldies, easy listening, (Neder)pop, jazz, country & western, Duits, Spaans, Frans, Drents, Hollandse meezingers, noem maar op.

Al die stijlen zingt ze graag en goed en vol overgave, waarbij jazz, easy listening en country haar stiekem het allerliefst zijn!