home biografie zingen feesten regisseren acteren schrijven presenteren nieuws contact en links

Marion komt graag op scholen: als dramadocent, als actrice in schoolvoorstellingen, als regisseur en voor workshops.

Om leerlingen de vele soorten theater te laten ervaren.

Om via theatervormen met hen over een bepaald thema na te denken.

Om hen alles wat bij het maken van theater hoort te laten beleven.

Om samen een mooie voorstelling te maken èn te spelen.

Altijd om plezier te maken en je een groep te voelen!

theater op basisschool en middelbare school

Bij het samen theater maken leren leerlingen o.a. samen te werken op alle niveaus, te durven, elkaar te helpen en de ander en zichzelf te waarderen. De opgedane sociale en communicatieve vaardigheden zullen hen zeker helpen bij het zoeken naar hun eigen plek in de maatschappij. Cultuur en cultuureducatie zijn in deze tijden van dreigende de-socialisering dan ook van groot belang, hetzij projectmatig dan wel structureel.

home scholen biografie kindervoorstellingen 1 kindervoorstellingen 2 kindervoorstellingen 3 kindervoorstellingen 4 zingen feesten regisseren acteren theater op maat schrijven presenteren nieuws contact en links

Marion maakte al op HEEL VEEL SCHOLEN theater, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs, met leerlingen van alle leeftijden. De lijst met speciale projecten, scenes, workshops, voorstellingen en dramaturgische begeleiding wordt steeds langer.

Erg succesvol is de (vaak) eendaagse theaterworkshop voor complete scholen met als afsluiting een theatervoorstelling door iedereen samen.

Kijk onder de speciale button voor de uitgebreide scholenbrochure.

Kijk voor de kindervoorstellingen op de speciale pagina’s

Klik hier voor foto’s van theaterworkshops voor de hele school Klik hier voor info over theaterworkshops voor de hele school kindervoorstellingen 1

Overzicht projecten voor scholen.

Blader verder om de voorbeelden voor basisonderwijs en middelbaar onderwijs te bekijken. Natuurlijk is een speciaal op-maat-project voor u en uw leerlingen ook mogelijk!


Klik voor leuke kindervoorstellingen hiernaast.

Download

Heel succesvol is de theaterworkshopdag voor de hele school. Marion komt dan, samen met Wim en collega’s, een hele dag met alle groepen en de juffen en meesters samen theater maken.

Marion en Wim komen eerst een keer bij een teambijeenkomst om alles te bespreken. Dan wordt ook per groep, samen met de leerkrachten, een keuze gemaakt uit één van de vele theatervormen (mime, musical, toneel, dans, poëzie, vertel, enz.).

Op de dag zelf krijgt elke groep van Marion het script van hun eigen voorstelling en gaat daarmee de hele dag aan de slag. Marion rouleert, zonodig samen met collega’s, langs de groepen om te regisseren. Ondertussen zorgt Wim ervoor dat er een heus theater gebouwd wordt in speellokaal of gymzaal of….

Aan het eind van de dag laten allen in het Maters & Roberti schooltheatertje aan elkaar en alle vaders, moeders, opa’s en oma’s zien wat er geleerd is! Een feestelijke voorstelling waar de hele school aan meedoet. Een gegarandeerd succes!

Foto’s van diverse schooltheaterworkshops voor een hele school, 2015 - 2016.